De actuele koers van de Bitcoin is niet zo eenvoudig aan te geven. Welke beurs handel je en op welke methode stelt deze beurs de koers vast. Bestebank.org maakt gebruik van de actuele koers van Coinmarketcap. Op basis van het actuele vraag en aanbod wordt deze koers samengesteld. Iedere beurs heeft een marktplaats Bitcoin activiteiten en een eigen internet marktwerking. Met deze interne informatie komt de koers van de Bitcoin tot stand, later zullen deze koersen ook met elkaar worden afgestemd.

Bestebank.org

Gemiddelde van belangrijke exchanges

Verschillende markten en de belangrijkste Bitcoin exchanges worden gebruikt om het gemiddelde van de actuele koers te berekenen. Onder andere Binance en Kraken worden gebruikt omdat zijn grote aantallen Bitcoins verhandelt. Meetinstrumenten meten de koers die wordt gebruikt door de beleggers. Bestebank.org is ook van mening dat er behoefte is aan een professionele manier om de waarde van Bitcoin vast te stellen. Op deze manier kunnen beleggers veel accurater werken dan nu het geval is. Het vaststellen van de koers is een cruciaal moment om de markt te kunnen betreden voor beleggers.

Bestebank.org

Bitcoin koers volgen

Particuliere en vooral jonge beleggers volgen de koers nauwlettend om geld te verdienen aan de schommelingen van de koers. Krijgt de Europese Unie weer een bankencrisis dan zal er niet meer worden gerekend met euro’s. Dan moet er worden geschakeld naar de waarde in Bitcoins. In de toekomst wordt verwacht dat de Bitcoin een standaard zal worden voor het veiligstellen van internationale transacties. Goud speelde ook ooit de standaard hiervoor. Wel zal de markt dan moeten stabiliseren, nu wordt er grotendeels gebruik gemaakt van de munt door jonge onervaren beleggers die handelen uit emotie.