Niemand komt er in een bedrijf onderuit: vergaderen. Voor een bedrijf is vergaderen noodzakelijk, voor werknemers kan het slaapverwekkend zijn. Dat kan door de vergaderonderwerpen komen, maar ook door de vergaderruimte. Iedereen moet zich goed kunnen concentreren op een belangrijke vergadering, daarom is het belangrijk voor werkgevers om de vergaderruimte en tevens de vergaderlocatie eens goed onder de loep te nemen. 

Doe het eens anders 


Een vergaderzaal moet voldoende zonlicht naar binnen laten, zodat de productiviteit hoger ligt en zonlicht geeft een positieve sfeerbepaling. Zet wat grote planten neer, doordat het al wat meer huiselijker aanvoelt en voor betere luchtkwaliteit. Met de natuur in je kantoor worden de meest creatieve ideeën geboren. De beste temperatuur in een vergaderruimte is ongeveer 22 graden. Te warm zorgt voor slaperigheid en collega’s trekken elkaar aan met gapen. Te koud stoort de productiviteit, doordat niemand zich kan concentreren. Met een goede voorbereiding kan de vergadering ongestoord en sneller beginnen. Zet alles van te voren klaar en de vergadering kan effectief beginnen. 

Maar als werknemer kun je het ook eens heel anders doen. Een vergadering op een unieke locatie zorgt ervoor dat er een hecht teamverband ontstaat tussen collega’s en werkgever. Een vergaderuitje waarin teambuilding, vergaderen en een leuke middag aan activiteiten aan vast zit. 

Dit zijn de meest bijzondere vergaderomgevingen 


Vergaderen kan ook heel boeiend zijn, als de vergaderlocatie alles heeft wat een saaie vergaderruimte niet heeft. Dit zijn de meest unieke vergaderruimtes van 2019: 

  • In een boomhut: het brengt bij veel volwassen jeugdsentiment naar boven. In de natuur in een echte boomhut
  • In een lux landhuis: Landgoed Wolflaar beschikt over sfeervolle, complete en comfortabele ingerichte salons.
  • In een tipi tent: in de tent zit je met elkaar knus en gezellig op zachte kussens 
  • In een molen: op ambachtelijke wijze vergaderen, probeer het maar eens!
  • Op een geitenboerderij: neem na de vergadering de tijd om geitjes melk te voeren, neem verse kaas mee
  • In een museum: vergaderen met de mooiste schilderijen om je heen
  • Op het strand: alleen aan te raden met mooi weer en windstil

Na de vergadering komen de rondleidingen op de unieke locaties aan de orde. De leuke en boeiende vergadermiddag wordt met een hapje en drankje afgesloten en er wordt nog lang over nagepraat. Vergaderpunten worden makkelijk onthouden, omdat de vergadering eens ergens plaatsvond en onderwerpen geassocieerd worden met de unieke vergaderlocatie. Collega’s en werknemers zien elkaar ook eens anders, dan achter een bureau. Goede ideeën komen los doordat de locatie inspirerend is!