Wat is workforce management?

rooster-maken

Workforce management is een belangrijk iets in bedrijven. Het betekent: Het ervoor zorgen dat er de juist hoeveelheid medewerkers zijn op elk moment. Dat klinkt gelijk al lastig, hoe wordt het bereikt? Om dat te beantwoorden moeten we eerst snappen waarom het zo belangrijk is. Bedrijven zijn gevoelig, een fout en er is al snel een kettingreactie aan verlies of aan andere fouten. Dit geldt ook bij het hoeveelheid medewerkers. Bij te weinig gaat de productie of service langzaam, zo krijg je ontevreden klanten waarbij je verlies lijdt. Bij te veel zijn er momenten dat sommige medewerkers niets kunnen doen en wel betaald krijgen, dit zorgt ook voor verlies.

Hoe wordt de juiste hoeveelheid medewerkers bereikt?

Een rooster maken voor het hele bedrijf. Dit klinkt simpel in theorie, maar in de praktijk is het best wel een klusje. Je moet weten wanneer elke medewerker beschikbaar is. Dit kunnen medewerkers wel aangeven, maar dan moet je ook nog weten hoeveel mensen er nodig zijn op een dag. Hierop kom je alleen met observatie en onderzoek. Misschien is het op maandag er druk en zijn 5 medewerkers te weinig. Of misschien is het op woensdag erg rustig, dan is 5 weer te veel.

Belang van bedrijven

Bedrijven willen zo veel mogelijk geld verdienen door met zo min mogelijk geld te besteden. Elk bedrijf denken dat ze dit kunnen, maar vergeten dat je alleen door veel geld te besteden erachter kan komen hoe je weinig geld kan besteden. Dit zorgt vaak voor chaos in het bedrijf en slechte management. Het is dus belangrijk als bedrijf om te weten hoe je bedrijf werkt. Niet alleen intern maar ook extern, wat vinden de klanten? Wat vinden de medewerker? Elke gedachte is belangrijk, hierin geldt feedback, en nog veel meer. Wees dus bewust van alles om je heen in het bedrijf, op tijd krijg je langzamerhand een verbeterd bedrijf.