Voordelen van zakelijk glasvezel internet

Een zakelijk glasvezel internet kan tal van voordelen bieden aan zakelijke IT-professionals en verhuurders. Vanwege de relatieve nieuwheid van deze technologie vraagt men zich misschien af of de voordelen opwegen tegen de kosten en of nadelen. Hoewel zakelijk glasvezel een veel nieuwere technologie is dan breedbandinternet op koperen kabel, hebben veel bedrijven aanzienlijk hogere rendementen gevonden op hun investering in glasvezel. In dit artikel vind je de grootste voordelen die zakelijk glasvezel met zich meebrengt voor de zakelijke markt.

Snelheid

Zakelijke glasvezel internet is vele malen sneller dan zelfs de hoogste snelheid koperen internetverbindingen, met beschikbare opties die variëren van 5 Mbps tot 100 Gbps. Tijdens periodes van grote vraag naar internettoegang, moet het bedrijf niet merken dat het internet vertraagt.

Betrouwbaarheid

Zakelijke glasvezel internet biedt aanzienlijke betrouwbaarheid voordelen ten opzichte van koperen internetverbinding, vanwege het feit dat glasvezel veel sterker is dan koper. Glasvezel internet is niet gevoelig voor slechte weersomstandigheden, die de gegevensoverdracht via koperen bekabeling kunnen beschadigen of vertragen. Vezels zijn ook bestand tegen menselijke of elektrische interferentie, tenzij de vezels fysiek worden gesneden.

Signaalsterkte

Met traditioneel breedband internet neemt het signaal af naarmate de gebruiker zich van het modem verplaatst. De signaalsterkte van glasvezel internet degradeert niet zo snel over afstand. Organisaties in relatief grote ruimtes kunnen baat hebben bij een betere signaalsterkte in de hele faciliteit. Dit kan met name het geval zijn voor werknemers in werkplekken die zich op een aanzienlijke afstand van de telecommunicatie ruimte bevinden, wat negatief kan worden beïnvloed door de afstand tot breedbandinternet.

Bandbreedte

Voor bedrijven met een grote behoefte aan gegevensoverdracht is het relatief eenvoudig om “de limiet” op het kabel internet bandbreedte te raken. Hoewel glasvezel internet voor bedrijven niet echt onbeperkt is, is de beschikbaarheid van bandbreedte aanzienlijk hoger en neemt de snelheid niet af naarmate er hoge eisen aan het netwerk worden gesteld.

Bron: https://zakelijk-glasvezel.nl/