entresolvloer

Wanneer je op een woonboulevard rondloopt, word je tegemoet gekomen door talloze banken, stoelen, verlichting en al het andere wat je nodig kan hebben voor je inrichting. Netjes opgestelde showrooms geven je een beeld van hoe een bepaald meubelstuk in jouw woonkamer zou kunnen staan. Maar, al die meubels moeten ergens worden opgeslagen.  Als je dan bijvoorbeeld de keuze maakt om een bank te kopen, zal deze waarschijnlijk uit een magazijn moeten worden gehaald. Maar hoe doe je dat, een magazijn inrichten? Hoe zorg je er voor dat je de meest optimale inrichting hebt zodat je gemakkelijk bij de producten kunt zonder dat je ruimte verliest?

Magazijn inrichten is een tetris spel

Een goed voorbeeld van hoe een magazijn kan worden ingericht, zie je bijvoorbeeld bij grote woonwinkels zoals de IKEA. Daar loop je als klant namelijk zelf door het magazijn heen om je spullen te pakken bij het juiste schap. Door middel van een magazijnkar kunnen al deze planken, meubels en pakketten goed worden vervoerd door het magazijn heen en worden ze door middel van hele hoge stellingkasten opgestapeld. Zo heb je een helder overzicht van de producten zonder dat je ruimte verliest, doordat je de hoogte in bouwt. Super handig, toch?

met een andere blik door de winkel

Het voordeel van zo’n indeling, is dat de woonwinkels hierdoor een groot assortiment kunnen behouden aan spullen die ze bijvoorbeeld niet hoeven na te bestellen. Als jij je perfecte meubelstuk hebt gevonden, dan kun je die al snel direct meenemen! De magazijnkarren zorgen ervoor dat je gemakkelijk producten kunt vervoeren binnen het magazijn zodat alles zo snel en efficiënt mogelijk geregeld kan worden. Er gaat dus best veel schuil achter het kopen van een meubelstuk bij bijvoorbeeld een woonwinkel. Het proces van verpakken, opslaan en vervoer heeft veel denkwerk nodig om optimaal te kunnen verlopen. De volgende keer dat je door een woonwinkel loopt kijk je er misschien wel met een andere blik naar!