Thuiswerken als zzp’er: hoe werkt dat?

Thuiswerken als zzp’er

Een flexibele baan is iets waar veel mensen alleen maar van kunnen dromen. Je eigen uren indelen, thuiswerken en geld verdienen: dat klinkt misschien te goed om waar te zijn. Maar gelukkig maakt thuiswerken als zzp’er dit mogelijk!

Als je al langere tijd in dienst bent voor een bedrijf waarbij je iedere ochtend vroeg uit bed moet, lange dagen draait en continu het heen en weer hebt, is het logisch dat dit na een tijdje geen plezier meer oplevert. Je komt terecht in de bekende ‘dagelijkse sleur’ en hunkert naar een leuke en flexibele baan. In dit geval kan het nooit kwaad om je in te lezen over thuiswerken als zzp’er. Misschien word je wel verrast!

Vereisten en ervaring?

Afhankelijk van het soort bedrijf waar je voor aan het werk gaat, heb je over het algemeen weinig tot geen ervaring nodig om als zzp’er thuis aan het werk te kunnen. Sommige bedrijven geven aan dat het een pré is om ervaring te hebben, maar dit is absoluut geen must is. Overleggen over de functie kan altijd.

Vaak krijg je ook trainingen aangeboden door het bedrijf. Deze kun je volgen en hiermee word je kennis snel aangescherpt. Als je er behoefte aan hebt, kun je er zelfs voor kiezen om online gecoacht te worden! 

Thuiswerken als zzp’er

De voordelen van thuiswerken als zzp’er

Natuurlijk klinkt de baanomschrijving van thuiswerken als zzp’er al geweldig. Maar wat zijn nou precies alle voordelen? Allereerst kun je lekker thuis vanuit je luie stoel aan het werk. De werkdruk neemt af en opstaan in de ochtend wordt ineens en stuk makkelijker wanneer werk zo dicht bij huis is.

Daarnaast kun je meestal zelf je uren indelen. Een dagje uitslapen? Geen probleem! Zelf je uren bepalen betekent ook meteen dat jij je eigen loon in de hand hebt. Als je ervoor kiest om langere dagen te maken, krijg je natuurlijk meer uitbetaald. 

Ben je geïnteresseerd in een online coachings- of trainingstraject? Deze wordt meestal vergoed. Dit betekent: geld verdienen en kennis opdoen. Klinkt als een win-win!

Heb je een hernieuwde energie gevonden? Ga nu thuiswerken als zzp’er en pak al deze voordelen mee!