remschijven

De remtrommels bestaan uit twee halve maanvormige remschoenen. Deze zijn gemonteerd op een vaste rem- ankerplaat, die niet kan meedraaien met het wiel. Hieromheen zit de trommel met een ronde metalen pot, die is bevestigd aan het wiel en draait dus mee. Als het rempedaal wordt ingetrapt, worden de remschoenen naar buiten geduwd. Het wiel remt vervolgens af door de wrijving die ontstaat. Remschoenen zijn bekleed met materiaal dat hoge wrijvingsweerstand biedt. De remschoenen worden door veren naar binnen getrokken als het rempedaal wordt losgelaten. Een hydraulisch of mechanisch systeem bedient de rem. Wanneer het rempedaal wordt ingetrapt, perst de zuiger in de hoofdremcilinder de remvloeistof door de remleiding naar de wielremcilinders. De twee remschoenen zijn geplaatst tussen de wielremcilinder en duwt deze uiteen.

Remtrommels

Remtrommels van Autoparts

Remtrommels zitten vaak op de achterzijde van een auto. Het werkt samen met een aantal andere onderdelen waaronder de remschoenen, handremkabels en wielremcilinder. Deze delen zorgen er samen voor dat de auto tot stilstand komt aan de achterzijde. De trommel zou zelf lang mee moeten gaan, maar bij een ophoping van roest ontstaat er teveel vocht in de remtrommel. Op de website van Autoparts kun je door middel van het invoeren van jouw kenteken de juiste onderdelen vinden. Alle onderdelen kun je voor alle automerken krijgen waaronder: Fiat, Volkswagen, Ford en Renault. Online is het makkelijk en voordelig om auto onderdelen te bestellen.

remblok montageset

Omdat Autoparts altijd groot inkoopt kun je bij hun 50 tot 65% goedkoper uit zijn dan bij andere garages. De trommels worden per stuk verkocht. Er wordt aangeraden om de trommels per jaar te vervangen om het rem verschil zoveel mogelijk te beperken. Je kunt zien dat ze versleten zijn aan de diepe groeven in het loopvlak, Als het loopvlak niet meer glad is sluit het niet meer aan met de remschoenen. Het is dan dus nodig om dit te vervangen.