Hoe zorg je voor orde in je huis en tuin?

Veel mensen zullen de momenten herkennen waarop je geïrriteerd raakt van de rommel die je zelf hebt gecreëerd. Sommigen negeren rommel, maar merken dit wel onbewust in hun humeur of gedrag. Als je de gedachte van feng shui zou naleven, zou je goed letten op de orde van de spullen in huis of je tuin. Dit beïnvloed volgens hen je geluk namelijk meer dan je zelf bewust doorhebt.

Opbergsystemen voor in huis

Wij mensen zijn vaak gek op opbergsystemen, waar je gemakkelijk al je troep in kwijt kunt zonder er dagelijks naar te hoeven kijken. Toch wanneer je zo’n lade een keer opentrekt, voel je soms wel een vlaag van schaamte. Daarom is het belangrijk om ook je opbergsystemen netjes en geordend te houden. Opbergsystemen komen in verschillende soorten en maten; van kledingkasten tot aan een gereedschapswagen. Een gouden tip is om systemen te kopen waarin verschillende vakken zitten. Ga dus niet voor een grote lade, want hier gooi je makkelijker vanalles in. Als je ook je lades inricht, weet je vaak ook beter iets terug te vinden. Dat had namelijk van jou zijn speciale plek in de kast gekregen.

Orde in je tuin en schuur

Naast je huis is ook je tuin en schuur belangrijk om op orde te houden. Vaak hebben mensen niet erg veel accessoires in de tuin staan, maar ook de inrichting van je planten of bloemen is van belang. Wanneer je rommelige (kapotte) plantenbakken hebt, waardoor er overal aarde ligt, is dit niet fijn om naar te kijken. Als je tijd investeert in het netjes houden van je tuin, zul je hier vaker en vrolijker naar kijken. Orde in je schuur is volgens sommigen het moeilijkst om te bewaren. Dit is toch meestal de plek waar verschillende attributen door elkaar opgeslagen staan. Maak daarom gebruik van opbergsystemen, zoals een gereedschapswagen met inlages of een ophangsysteem voor je bezems.