Hoe werkt een aggregaat
Aggregaat is een moeilijk woord voor een generator, waar stroom mee opgewekt kan worden. Deze stroom wordt opgewekt middels benzine of dieselmotoren. Net als bij motorrijvoertuigen. Je zet wat benzine in de tank en er wordt dan stroom opgewekt.
Verschillende aggregaten
Een aggregaat wordt niet alleen gebruikt in een omgeving waar er geen netverbinding is, maar ook voor ziekenhuizen en andere grote bedrijven. Voor ziekenhuizen is zo een aggregaat een hele uitkomst wanneer de stroom is uitgevallen. Het aggregaat dient dan als een soort van back-up en worden ook wel noodaggregaten genoemd.
Noodaggregaten
Noodaggregaten hebben een dieselmotor, deze kunnen veel meer aan dan de aggregaten met een benzinemotor. Dus zijn daarom goed voor ziekenhuizen en grote bedrijven, omdat deze vaak zwaar draaiende machines hebben. Daarnaast schakelt deze aggregaat automatisch in bij stroomuitval.
Aggregaat te koop
Nu ben jij voor jouw bedrijf opzoek naar een kwalitatief aggregaat, eentje die automatisch inschakelt bij stroomuitval en zwaar apparatuur van stroom kan voorzien. Houd ook rekening dat alles na en voordelen heeft, zo ook de aggregaten. Een groot aggregaat heeft wel een groot vermogen, maar kan veel kosten en veel ruimte in beslag nemen. Een grotere machine verbruikt ook meer benzine of diesel en maakt meer lawaai. Denk daarom eerst goed na, wat voor apparatuur je hieraan wilt aansluiten voordat je een aggregaat aanschaft. Een aggregaat te koop vinden kan bij professionele webwinkels.
Geen netverbinding wel stroom
Met een aggregaat ben je altijd voorbereid op calamiteiten, zodra stroom uitvalt kun je deze handmatig inschakelen en heb je dus weer stroom in huis of jouw bedrijf.