Hoe kan je jouw website vindbaar maken?

website vindbaar maken

Hoe kan je jouw website vindbaar maken? Als je serieus bent over het maken en delen van muziek, moet je nadenken over het online doorzoekbaar maken van je werk. Van het bekendmaken van een nieuwe release tot het verkopen van concertkaartjes tot het aanbieden van merch aan je meest toegewijde fans, je kunt je slechts enkele ogenblikken concentreren op de administratieve elementen van je online aanwezigheid (zoals metadata, tagging en SEO-strategie). een enorm verschil.

Voor niet-ingewijden staat SEO voor zoekmachineoptimalisatie. (Google en Bing zijn trouwens beide zoekmachines.) SEO is de kunst om het verkeer naar uw website te stimuleren via organische zoekresultaten.

Als je het SEO-spel goed speelt, help je meer mensen met interesse in jouw muziek naar jouw website te trekken. Maar zoals we zullen zien, verandert SEO voortdurend en is het niet altijd gemakkelijk om elke keer weer te verslaan. Hoog scoren in de zoekresultaten vergt onderhoud en onderhoud, maar het is het op de lange termijn zeker waard. Dit soort marketingstrategieën zijn niet altijd gemakkelijk voor muzikanten, dus we zijn hier om je te helpen met verstandig advies om je muziek beter doorzoekbaar te maken.

website vindbaar maken

Onderzoek en implementeer de juiste zoekwoorden

Zoekwoorden zijn een biggie in de SEO-wereld, dus zorg ervoor dat je jouw onderzoek doet. Neem de tijd om beschrijvende woorden op te schrijven die jouw muziek definiëren. Denk aan: genre, stijl, locatie, instrumentatie, invloeden, vergelijkbare artiesten, enz. Je moet ook trefwoorden toevoegen die beschrijven wat je hoopt dat ideale nieuwe fans zouden typen om meer muziek te vinden die ze leuk vinden.

Als jouw bandnaam om de een of andere reden bijvoorbeeld Versatile Turtle Rebellion is, dan is “Nieuw album voor veelzijdige Turtle Rebellion” een goede zin met trefwoorden om te gebruiken in de metadata van uw website, maar ook voor kopiëren op de site. mogelijk. Maar hoewel dat een trefzekere zoekterm is om aan te nemen dat je fanbase zou kunnen typen, is het niet iets dat nieuwe fans gaan typen. Daarom zijn trefwoorden die je band beschrijven (en niet alleen de voor de hand liggende namen en titels noemen) belangrijk .

Geef prioriteit aan website vindbaar maken

Als je geïnteresseerd bent in het genereren van meer verkeer naar uw website, moet je je website dienovereenkomstig optimaliseren. En eerlijk gezegd, afhankelijk van je host of webprovider, is het misschien niet zo ingewikkeld! Maar metadata is zeker belangrijk. Zorg ervoor dat je in de metadata van jouw website het soort woorden opneemt dat je als zoekresultaat wilt weergeven als iemand je online vindt.