Een ADR veiligheidsadviseur

ADR veiligheidsadviseur

Je zal je wel afvragen wat een ADR veiligheidsadviseur nu precies doet. Nou dat kan ik je wel uitleggen. Ons bedrijf vervoert regelmatig gevaarlijke goederen over de weg en ook in het bedrijf staan wij regelmatig bloot aan schadelijke stoffen. Nu is het zo dat het wettelijk is vast gelegd dat alle medewerkers aantoonbaar gekwalificeerd moeten zijn om hiermee te werken. Tevens wordt er op deze manier goed gecontroleerd volgens de wettelijke regels. Natuurlijk is het mogelijk om deze controle zelf uit te laten voeren, maar over het algemeen besteden wij deze taak uit. Wel zo makkelijk en dan wordt het op de juiste manier gedaan.  ADR veiligheidsadviseur

Veiligheid

Elk bedrijf doet zijn uiterste best om zijn medewerkers in een zo veilig mogelijke omgeving te laten werken. Natuurlijk kunnen de medewerkers hier zelf een steentje aan bijdragen. Onze directie heeft ervoor gezorgd dat er via TPC Advies een in-company cursus werd gegeven.  Hier werden de volgende elementen in behandeld, zoals:

  •      Veilig werken in het ADR magazijn
  •       Veilig werken met Chemicaliën 
  •       Veilig werken met chemicaliën op het laboratorium
  •       Etiket en MSDS-en volgens CLP/Reach

Wij hebben deze klus uit handen gegeven en nu komt er regelmatig een ADR veiligheidsadviseur langs om de zaken te controleren.