Dit zijn dé online marketing trends voor 2022

SEO CONCEPT

Zoek jij de Online marketing trends van 2022? Dan zit je bij Digitalnewsgroup goed. 

Online marketing staat nooit stil. Elk jaar komen en verdwijnen platforms, hebben we te maken met Google updates en nog veel meer. Tijd om je mee te nemen in dé trends van het online universum. Een voorbeeld. Spraakgestuurde zoekopdrachten nemen verder toe in 2022. Door de komst van slimme apparaten wordt hier meer gebruik van gemaakt.

Meer uitleg? Neem gerust contact op met Digitalnewsgroup.

Verkopen via Social Media

Wat zijn de Online marketing strategie trends voor dit jaar en wat zijn goede online marketing strategie trends voor jouw bedrijf. Denk maar eens aan verkopen via social media. Niks nieuws maar het aandeel van social media verkopen stijgt gestaag door. Platformen als Facebook, Instagram en Pinterest worden volop gebruikt om producten te verkopen. Door updates bij deze platformen is het nu voor veel meer bedrijven en profielen mogelijk om te verkopen via deze kanalen en dus zal het nog belangrijker worden. Naast de daadwerkelijke verkopen, zullen steeds meer mensen zich ook wenden tot de social kanalen voor inspiratie en social proof. 

Max Verstappen veel gebruikt zoekwoord

Google marketing trends dat is een overzicht van zoekwoorden die populair zijn op Google. In dit overzicht zie je dus in één oogopslag op welke woorden mensen op dit moment het meeste zoeken. Ook zie je welke artikelen Google laat zien wanneer mensen op deze woorden zoeken. In de top staan meestal woorden die gerelateerd zijn aan grote nieuwsberichten. Vorig jaar was het schrijven van ‘Max Verstappen’ het meest gebruikte zoekwoord, omdat deze autocoureur net bekend had gemaakt zijn contract met Red Bull te verlengen. Of denk eens aan ‘PlayStation 5’, omdat Sony net het nieuwe logo van Playstation 5 heeft onthuld. Klik je op één van deze zoekwoorden, dan zie je gemakkelijk hoeveel, wanneer en waar er de afgelopen uren er op dit zoekwoord gezocht is.