De meest uitdagende vacatures civiele techniek

vacatures civiele techniek

Vrijwel iedereen heeft dagelijks te maken met civiele techniek. Zo is civiele techniek de fundering van een goed draaiende economie. Onder civiele techniek valt wegenbouw, waterbouw en constructie. Al deze onderdelen spelen een belangrijke rol in het dagelijks leven. Vacatures civiele techniek zijn er daarom in veel soorten en maten.

vacatures civiele techniek

Wegenbouw

Wegenbouw is een erg belangrijke tak binnen de civiele techniek. Zo wordt er in Nederland erg veel geld gespendeerd aan de wegen. Het is hierbij van belang dat het er netjes uit ziet, maar daarnaast ook veilig is. Om dit voor elkaar te krijgen worden hier meerdere teams op ingezet. Zo heb je binnen de wegenbouw te maken met een opdrachtgever en een opdrachtnemer. De opdrachtgever is in de meeste gevallen de provincie of gemeente.

vacatures civiele techniek

Waterbouw en constructie

Naast de wegenbouw heb je binnen de civiele techniek ook te maken met waterbouw en constructie. Het waterbouw gedeelte gaat over vrijwel alles wat zich in het Nederlandse water afspeelt. Zo kan het hierbij gaan om een haven, maar daarnaast ook om een sluis. Wanneer er een sluis gemaakt dient te worden, komt er vaak ook een constructeur kijken bij dit werk. Zo berekent een constructeur of de constructie die gemaakt dient te worden, sterk genoeg is. Vakmensen van de waterbouw en van de constructie werken daarom ook vaak samen met elkaar. Vacatures binnen de civiele techniek zijn vaak erg makkelijk te vinden. Dit omdat er hierin weinig mensen te vinden zijn.