BKB-cursus voor basis boekhouden

Eén van de meest populaire opleidingen van Fabius is basis boekhouden. Dat is een opleiding van slechts 10 lessen, waarin je kennis maakt met de beginselen van boekhouden. De kennis die je op doet is op allerlei plekken te gebruiken. Er is werk genoeg, want elke organisatie is verplicht om een boekhouding bij te houden. Basis boekhouden is dus een stukje kennis dat overal van pas komt. Voor de opleiding basis boekhouden is geen vooropleiding vereist. De lessen worden gegeven in kleine groepen. Door de goede en intensieve voorbereiding op het examen is het slagingspercentage erg hoog, bijna 90%.

Dit wordt behandeld bij basis boekhouden

Tijdens de opleiding basis boekhouden maak je kennis met de verschillende soorten boekhoudtechnieken. Alle essentiële begrippen komen aan bod, zoals de balans, grootboekrekeningen en de kolommenbalans, het verschil tussen eigen en vreemd vermogen, belastingen, inkoop en verkoop, etc. Ook de verschillende manieren waarop bedrijf zijn georganiseerd worden behandeld. Er wordt extra aandacht besteed aan de Besloten Vennootschap. Naar aanleiding van de behandelde leerstof krijg je huiswerk mee. Na afloop van de opleiding ben je niet een volleerd boekhouder, maar je weet wel wat er op de boekhoudafdeling gebeurt.

Wat kun je met de opleiding basis boekhouden

De opleiding basis boekhouden is een goede basis voor allerlei vervolgopleidingen, maar je kunt met deze opleiding ook meteen aan het werk. Bij Fabius opleidingen zou je ervoor kunnen kiezen om na BKB de opleiding Basiskennis Calculatie of het Praktijkdiploma Boekhouden te volgen. Deze beide opleidingen bieden je de kans om je wat meer te verdiepen in de financiële administratie. Alle cursussen bij Fabius opleidingen kunnen bij één van de 50 leslocaties worden gevolgd. Ze bestaan uit lessen van 3 uur, die wekelijks worden gegeven. De lessen worden in de ochtend en in de avond gegeven.