Advocaat

Ben jij bekend met intellectuele eigendomsrechten?

Wat weet jij over intellectuele eigendomsrechten? Is dit voor iedere ondernemer van toepassing? Of zitten hier bepaalde aspecten aan verbonden? Wij willen namelijk een nieuwe onderneming erbij nemen. Alleen ben ik nog niet geheel op de hoogte waar wij rekening mee moeten houden. Zodoende heb ik ervoor gekozen om op het internet te gaan zoeken naar tips wat wij kunnen gebruiken. Tijdens deze zoektocht ben ik terecht gekomen op de website van Fifth.

images

De meeste vragen welke gesteld wordt zijn:

  • Hoe bescherm ik mijn product, naam, merk, dienstverlening en innovaties?
  • Kan ik advies krijgen over overdracht/ licentie van een nieuw product?
  • Wat te doen als een concurrent een naam, product of dienst introduceert dat teveel lijkt op mijn product?
  • Hoe ga ik om met reclame en pr en/ of claims op dit gebied?
  • Mag ik met reclame-uitingen mijn product vergelijken met een ander product?
  • Hoe verweer ik mij als een concurrent mij kopieergedrag verwijt?
  • Hoe ga ik om met misleidende reclame van concurrenten?Naamloos

Aangezien ik hier zelf geen antwoord op kon geven, heb ik ervoor gekozen om een afspraak te maken met dit bedrijf. Tijdens mijn afspraak kon ik dan ook alles eenvoudig stellen om hier een correcte antwoord op te krijgen. Duidelijke taal in combinatie met de resultaten welke ik wilde zien hebben ervoor gekozen dat onze tweede onderneming eerdaags geopend wordt!

De meeste mensen herkennen mij al wel als het dametje van de catwalk. Jammer genoeg wordt er niet verder gekeken naar mijn kunnen en haak ikzelf al af, aangezien ik toch een vrij hoog genoten opleiding volg wil ik toch het hoognodige halen en dat is niet alleen met het uiterlijk. Ik ben namelijk een grote fan van alles wat er binnen de zakelijke markt gebeurt wat betreft de financieel plaatje. Zo nu en dan ben ik ook in diverse winkels te vinden die ik – met toestemming – mag ondervragen. De opleiding management ben ik sinds kort gestart en krijg daarbij een vrij goed beeld in hoe er te werk hoort te gaan. Zodoende is mijn enthousiasme nog nooit zo hoog geweest en ga echt met plezier naar school toe, je leest het goed met plezier! De ervaringen die ik meemaak zowel op school als in de winkels wil ik graag delen met jullie in de hoog iemand te vinden die dezelfde interesses heeft. Ik wens jullie heel veel leesplezier en mochten er nog vragen zijn, stel ze gerust!